Blogul ParfumLand

Parfumurile arăbești - cum se poartă și cum se aleg?

Anca
12.05.2022 20:06
Parfumurile arăbești - cum se poartă și cum se aleg?

În zilele noastre, parfumul a devenit atingerea noastră personală și fiecare dintre noi ne putem identifica cu un anumit miros. În continuare îți vom spune cum poți alege un parfum arăbesc care să ți se potrivească atât ca stil cât și ca personalitate.

Alegerea parfumului potrivit este extrem de importantă deoarece în funcție de mirosul acestuia, o persoană își poate face o părere despre personalitatea ta. De la rășină, mosc și ambră până la mirosuri florale cum ar fi trandafir, iasomie și portocală, toate aceste arome pot fi incluse într-un parfum arăbesc.

 

 

Mirosul poate sa difere de la o persoană la alta

Cea ce face aceste parfumuri atât de speciale este faptul că, deși două persoane pot folosi același produs, vor mirosi diferit. Având în vedere că fiecare persoană are un pH diferit al pielii, când parfumul va căpăta un miros unic atunci când este aplicat. 

Acesta este motivul pentru care mirosul unui parfum arăbesc ne oferă o doze de unicitate și face mirosul respectiv să ni se identifice - pentru că niciodată nu vor fi două persoane care vor avea același miros, chiar dacă folosesc același parfum.

Cum cumpărăm un parfum arăbesc?

Sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un parfum oriental. În continuare îți voi oferi câteva sfaturi pentru a-l cumpăra pe cel potrivit.

Nu te da cu parfum înainte să mergi la cumpărături

Când vrei să cumperi un parfum arăbesc, unul din principalele aspecte de care trebuie să ții cont este să nu fii dat deja cu un parfum deoarece mirosul celor două se va combina și nu vei simți adevăratul miros pe care îl care cel pe care dorești să-l cumperi.

Este important să te cunoști pe tine însuți

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este personalitatea ta. Este important să te cunoști pe tine însuți pentru a ști care parfum arăbesc ți se potrivește. După cum spuneam, fiecare aromă reprezintă o anumită personalitate, așadar caută aroma care te reprezintă cel mai bine. Cu toate acestea, sunt persoane care caută un miros care să le ofere o imagine olfactivă complet diferită, ceea ce este ok - atât timp cât asta îți dorești.

Încearcă-l direct pe piele

Când alegi un parfum, ideal este să-l încerci direct pe piele. După cum spuneam, mirosul acestuia diferă în funcție de pH-ul pielii tale, așadar aroma din sticlă, cu toate că este asemănătoare, nu va fi la aceeași ca atunci când îl folosești direct pe piele.

Alege un parfum arăbesc în funcție de anotimp

Poate părea ciudat, însă alegerea unui parfum arăbesc trebuie făcută nu doar în funcție de personalitatea ta ci și de anotimp și chiar de perioada din zi în care îl folosești. Există parfumuri specifice fiecărui sezon dar și parfumuri care sunt folosite în funcție de perioada zilei - de zi sau de noapte. Gândește-te bine ce tip de parfum arăbesc cauți pentru a lua decizia potrivită.

Cum alegi un parfum arăbesc în funcție de eveniment?

Alegerea unui parfum arăbesc se face totodată în funcție de eveniment. Acesta contribuie la crearea imaginii tale în societate, motiv pentru care trebuie să îl alegi cu grijă pentru a transmite mesajul potrivit despre personalitatea ta. Iată câteva trucuri despre cum poți alege produsul potrivit în funcție de fiecare tip de eveniment.

Pentru evenimentele office

Precum vestimentația diferă de la un eveniment la altul, astfel diferă și parfumul. Atunci când cumperi un parfum arăbesc pentru un eveniment office, trebuie să cumperi unul care să îți ofere un aer formal, un miros plăcut care să denote încredere și să nu fie prea încărcat pentru a nu distrage colegii în cazul unor ședințe.

Cele mai recomandate sunt aromele calde și fresh, cum ar fi parfumurile citrice, floral-fructate sau floral-citrice. Acestea îți oferă un miros proaspăt, delicat și nu sunt foarte intense.

Pentru rutina zilnică

Chiar și în evenimentele de rutină trebuie ales un parfum special. Indiferent că mergi la o întâlnire cu prietenii, că mergi într-un club sau pur și simplu să-ți faci cumpărăturile, trebuie să alegi un parfum arăbesc care să ți se potrivească și care să-ți ofere o stare de confort.

Cea mai recomandată aromă este una cu miros plăcut însă nu strident, cum ar fi parfumurile florale. Acestea inspiră un aer fresh, puțin dulce, fiind ideale pentru evenimentele obișnuite, de zi cu zi. Parfumurile de rutină trebuie să atragă atenția fără să devină inconfortabile celor din jur, așadar poți opta pentru aromele florale sau o combinație de arome fructate și florale.

Ține cont de faptul că există și parfumuri din această categorie cu ingrediente care oferă un miros puternic. Alege unul cu un miros fresh, energizant dar nu foarte intens. Daca nu stii cum sa alegi un parfum potrivit pentru tine, vezi care sunt notele de parfum potrivite pentru tine si cum trebuie alese.

Cel mai bun parfum pentru întâlnirile romantice

Întâlnirile romantice implică flori, gesturi din iubire, seducție și senzualitate. Din acest motiv se recomandă un parfum arăbesc care să evoce o atracție puternică partenerului, să-i stârnească curiozitatea. La astfel de evenimente ai nevoie de un parfum cu aromă misterioasă dar care să se identifice totodată cu personalitatea ta. 

Cum se folosește?

Pare simplu - tot ce trebuie să faci este să te dai cu parfum, nu? Da, îl poți folosi și astfel, dar dacă vrei ca acesta să reziste mai mult, trebuie să ții cont de câteva sfaturi.

  • Folosește-l după dus - Folosind parfumul după dus, acesta va rămâne mai mult pe piele, astfel că mirosul nu va dispărea la fel de rapid.
  • Folosește o cremă neutră - Aplicând pe piele o cremă neutră poate de asemenea să crească durata acestuia, rezistând mai mult timp.
  • Ai grijă unde îl folosești - Există anumite zone în care îl poți aplica pentru a rezista mai mult și pentru a se simți mai ușor de către ceilalți. Zonele potrivite în care poți aplica un parfum este în zonele cu puls, mai exact pe încheieturi, în spatele urechilor, pe gât, pe piept și în pliul coatelor.

 

Întrebări frecvente despre parfumuri arăbești

Având în vedere că există atât de multe curiozități legate de acestea, am decis să facem o secțiune separată în care să răspundem la cele mai comune întrebări legate de un parfum arăbesc.

Cum au apărut?

În cultura islamică, parfumurile sunt folosite de sute de ani. Se crede că primele parfumuri au apărut în secolul VI. Multe familii arabe preparau un așa-numit „bakhoor”, o substanță cu care își purificau casele. Acestea erau făcute dintr-un amestec de ambră, mosc și zahăr. Având în vedere că nu se foloseau cantități exacte, fiecare casă avea propriul său miros. După ce ingredientele erau amestecate, se obținea un fel de pastă care era lăsată la uscat la soare.

După ce se usca și solodifica pasta, era tăiată în bucăți mai mici. Acestea erau pe urmă arse, producând un fum care oferea un miros plăcut în toată camera.

Cât durează de obicei un parfum arăbesc?

Majoritatea producătorilor recomandă aruncarea unei sticle de parfum la 3 ani de la cumpărare. Cu toate acestea, dacă mirosul încă persistă, poate fi păstrat și utilizat chiar și după 5 ani. Dacă un parfum arăbesc este păstrat în condiții optime, la temperatura și umiditatea potrivită, acesta poate dura mulți ani.

Trebuie să nu uităm faptul că cel mai mare inamic al parfumului este aerul. Deși cele moderne vin în recipiente sigilate cu sistem de pulverizare, trebuie să le acordăm o atenție deosebită pentru a ne asigura că sunt închise bine.

Ce putem face când expiră?

Parfumurile nu au  o dată fixă de expirare - acestea se strică atunci când sunt oxidate. Când intră prea mult oxigen în sticlă, acesta poate afecta compoziția sa, afectându-i mirosul, culoarea și textura. Mirosul poate deveni acru, acid, metalic sau poate avea chiar miros de plastic.

Care parfumuri durează cel mai mult?

Durata unui parfum arăbesc este dată de compoziția sa. Cele cu un conținut ridicat de alcool de obicei rezistă mai mult deoarece acest ingredient împiedică moleculele aromatice să oxideze.

Cum se depozitează un parfum arăbesc?

Cel mai bun spațiu de depozitare este locul în care îl folosești. Dacă îl păstrezi la temperatura camerei și departe de căldură sau razele soarelui, acesta își va păstra compoziția pentru mai mult timp. Acest lucru este cu atât mai important pentru cele cu note citrice sau verzi, deoarece își modifică cel mai repede compoziția la lumină sau temperatură ridicată.

Ce poți face pentru ca parfumul să reziste mai mult?

Pentru ca parfumul ales de tine să reziste mai mult, trebuie să ții cont de câteva sfaturi:

  • Păstrează-l departe de lumină - Chiar dacă vrei să-l ții la vedere deoarece un parfum arăbesc vine de obicei într-o sticlă foarte elegantă, se recomandă să îl depozitezi departe de lumină deoarece aceasta descompune moleculele de parfum, și face compoziția parfumurilor instabilă, mai predispusă la oxidare.
  • Ține-l departe de surse de căldură - Se recomandă ca un parfum arăbesc să stea la o temperatură sub 15°C. Specialiștii susțin că unele parfumuri pot fi depozitate chiar la frigider

Alegerea unui parfum arăbesc care să ți se potrivească nu este atât de ușoară pe cât te-ai aștepta, dar odată ce l-ai găsit, îți poate completa identitatea, oferindu-ți un miros aparte pe care cei din jur îl vor recunoaște ca fiind „mirosul tău”.