Blogul ParfumLand

Top parfumuri franțuzești – Care sunt cele mai bune?

Anca
10.06.2022 11:29
Top parfumuri franțuzești – Care sunt cele mai bune?

Parfumuri franțuzești pentru ocazii speciale, pentru job sau plimbări prin oraș? Ei bine, pentru fiecare activitate puteți găsi un parfum franțuzesc care să se potrivească. Știm foarte bine că un parfum puternic, intens, nu va fi purtat pe timpul zilei ci doar seara și eventual la ocazii speciale.

De obicei, parfumurile se aleg în funcție de momentul zilei în care vor fi purtate, în funcție de evenimentul la care urmează să participăm sau în funcție de activitatea pe care urmează să o susținem. Aceste reguli se aplică și pentru gama de parfumuri franțuzești care este atât de apreciată de toată lumea.

 

Parfumul este o modalitate prin care putem atrage atenția însă dacă este folosit în exces sau dacă alegem un parfum greșit atunci nu vom face neapărat o impresie bună.

O mică istorie a parfumului – acesta a apărut încă din antichitate când egiptenii sau civilizațiile greco-romane foloseau substanțe parfumate pentru ritualurile religioase iar mai apoi a ajuns o unealtă de seducție. Datorită schimbului de mărfuri dintre Europa și Orient, parfumul a ajuns pe continentul nostru în secolul al XIII-lea, în perioada Cruciadelor. 

În acea perioadă, oamenii au început să folosească parfumul prin a-l aplica pe piele pentru a mirosi frumos iar în anul 1370 a apărut primul parfum fabricat în Franța fapt pentru care parfumurile franțuzești sunt atât de apreciate de milioane de oameni din întreaga lume.

Parfumuri franțuzești – scurtă istorie a acestora

Se spune că, nicăieri în lume parfumurile nu sunt tratate cu atât de mult respect ca în Franța și asta se întâmplă pentru că francezii au fost cei care au ridicat la rang de artă parfumeria iar acum reprezintă un simbol pentru țara lor.

Odată cu apariția primului parfum în Franța, acesta a început să fie din ce în ce mai cunoscut dar faima parfumurilor a fost încurajată chiar și de Ludovic al XVI-lea care era foarte pasionat de parfumuri, mai ales de cele cu note florale. Între timp, parfumurile franțuzești au devenit o emblemă a rafinamentului și bogației.

În epoca modernă, Parisul a devenit centrul parfumeriei mondiale iar marile case de parfumuri au devenit din ce în ce mai cunoscute, răspândindu-și produsele în întreaga lume, mai ales în cercurile persoanelor bogate și influente.

Primul parfum modern fabricat în Franța a luat naștere în anul 1889, conceput de casa Guerlain, ce produce și azi parfumuri franțuzești de foarte bună calitate.

Care sunt cele mai bune parfumuri franțuzești? Top 5 parfumuri

Industria parfumeriei franceze valorează miliarde de euro deoarece, în timp, aceștia și-au perfecționat produsele și sunt lideri mondiali în acest domeniu. Când te gândești la un parfum bun imediat te gândești la una din casele de parfumuri franțuzești pentru că sunt extrem de apreciate de foarte mulți oameni.

Cu toate acestea, parfumurile franțuzești au prețuri ridicate și foarte multe persoane își doresc un parfum bun însă cu prețuri mai avantajoase. Pentru acest lucru noi vă prezentăm parfumurile replică, atât pentru femei cât și pentru bărbați, inspirate din parfumuri franțuzești foarte cunoscute:

New Brand My Brand Women EDP – replica parfumului Guerlain – Mon Guerlain

Parfumul New Brand My Brand este o apă de parfum de 100 ml ce face parte din categoria parfumurilor orientale-lemnoase si este replica celebrului parfum Mon Guerlain. Parfumurile replică sunt parfumuri originale care sunt inspirate din notele unor parfumuri de brand. Mirosul acestora este asemănător cu parfumurile din care sunt inspirate, prețul este mult mai mic iar persistența este similară.

Notele parfumului My Brand:

 • Note de vârf – lavandă, bergamotă
 • Note de mijloc – iasomie și iris
 • Note de bază – vanilie, lemn de santal australian, cumarină

Acest tip de parfum poate fi încadrat cu succes în gama de parfumuri franțuzești pentru că este inspirat dintr-un celebru parfum franțuzesc.

Creation Lamis Cielo Deluxe – replica parfumului Chanel No. 5

Unul din cele mai iubite parfumuri franțuzești pentru femei este fără doar și poate Chanel No.5 iar noi vă oferim o alternativă la fel de persistentă însă la un preț mai avantajos – Cielo Deluxe.

Parfumul de femei Cielo Deluxe este un parfum ce provine din EAU iar în funcție de pH-ul pielii poate persista între 6-12 ore și face parte din categoria parfumurilor florale.

 • Note de vârf – ylang-ylang, lămâie, bergamtă
 • Note inimă – iris, trandafir, iasomie
 • Note de bază – vanilie, santal, patchouli

Caracterul puternic al parfumului este dat de santal, vanilie și patchouli fiind ultimele note care se vor resimți și mirosul lor persistă cel mai mult pe piele. Un parfum seducător și inspirat dintr-o emblemă a parfumurilor franțuzești pentru femei.

Dorall Super Cobra EDT – replica parfumului Dior Poison

Super Cobra este un parfum puternic, persistent, destinat femeilor ce vor să cucerească prin senzualitate inspirat din celebrul parfum Dior Poison, misterios, plin de rafinament.

 • Note de vârf – bergamotă, piersică
 • Note inimă – tuberoză, iasomie
 • Note de bază – patchouli, heliotrop

Un parfum minunat ce se deschide dulce prin note de piersică și bergamotă, așezându-se pe piele notele de iasomie și tuberoză ce vor persista 2-3 ore iar mai apoi se vor resimți notele de patchouli și heliotrop pentru 6-8 ore. Un parfum puternic, pentru femeile independente, elegante și rafinate.

Fenzi Le Chel Asune Sport – replica Chanel – Allure Homme Sport

Le Chel Asune Sport este un parfum pentru bărbați, replica celebrului parfum Allure Homme de la Chanel, fiind o apă de parfum cu persistență ridicată, cu note energice și proaspete.

 • Note de vârf – portocale, mandarine, note marine
 • Note inimă – piper, neroli, cedru
 • Note de bază – boabe tonka, vanilie, vetiver

Parfumul se deschide extrem de plăcut cu note fresh de citrice și note marine iar mai apoi se așează în note de neroli, cedru și piper ce se vor resimți 2-3 ore. Ultimele note ce vor persista 6-8 ore pe piele sunt notele puternice de tonka, vanilie și vetiver. Le Chel Asune Sport este un parfum persistent ce poate fi purtat atât ziua cât și seara.

Cuba Special Gold EDT – replica parfumului Jean Paul Gaultier – Le Male

Cuba Special Gold este un parfum pentru bărbați inspirat din celebrul Le Male – JPG, unul din parfumurile emblematice ale casei Gaultier. Este un parfum pentru bărbații puternici, ce își doresc să fie cât mai atrăgători și cuceritori.

 • Note de vârf – lavandă, mentă, bergamotă și cardamom
 • Note de mijloc – chimen, floare de portocal, scorțișoară
 • Note de bază – lemn de santal, boabe tonka, ambră, vanilie și cedru

Toate notele acestui parfum sunt puternice, persistente și este un parfum destinat serilor speciale iar datorită notelor de bază ce conțin vanilie, tonka, cedru îl face puțin mai greu de „acceptat” pe timpul zilei, mai ales în zilele călduroase de vară.