Blogul ParfumLand

Cum să alegi parfumul potrivit?

Anca
11.07.2022 18:40
Cum să alegi parfumul potrivit?

Alegerea parfumului potrivit poate fi o adevărată aventură mai ales dacă doriți un parfum pentru a-l oferi cadou și nu cunoașteți gusturile persoanei respective. Cu toate acestea, dacă veți ține cont de câteva aspecte, veți putea alege un parfum potrivit chiar și pentru o persoană pe care nu o cunoașteți atât de bine.

Știați că parfumul este folosit încă de acum 4000 de ani? Chiar dacă nu exista în forma actuală, diverse uleiuri erau folosite pentru a oferi corpului un miros deosebit și plăcut, folosit, mai ales de către persoanele mai înstărite ale acelor vremuri.

Parfumul este compus din uleiuri parfumate, anumite substanțe denumite fixanți și alți compuși aromatici care dau parfumului anumite note și în funcție de cantitatea de uleiuri folosită, persistența parfumului poate fi mai mare sau mai mică.

Cum să alegi parfumul potrivit – în funcție de sex

Preferați un parfum seducător, cu note florale sau fructate? Doriți parfumul pentru a-l dărui cuiva drag sau vreți sa vă completeze colecția de parfumuri? Haideți să vedem cum puteți alege parfumul potrivit pentru femei, pentru bărbați sau unisex, urmând câteva criterii simple.

Alege parfumul potrivit pentru femei

Parfumul pentru femei trebuie să fie senzual, să scoată în evidență farmecul feminin, să deschidă noi uși și să atragă atenția celor din jur.

Alegeți parfumuri fresh, cu note de bază de citrice sau florale (precum cele de lavandă). Acest tip de parfumuri sunt potrivite pentru femeile care au multe hobby-uri, sunt active dar poate fi purtat și pentru un interviu deoarece nu va deranja olfactiv persoanele din jur.

Parfumurile romantice sunt o altă alegere potrivită deoarece sunt perfecte pentru femeile care apreciază dragostea, cred în sentimente sincere și sunt extrem de feminine. Aceste parfumuri trebuie să aibă note florale date de trandafiri, gardenie sau crini.

In aceasta categorie se încadrează și parfumul Creation Lamis – Cielo Deluxe, o replică a parfumului Chanel No. 5, cu note de bergamotă, trandafiri, iasomie, ylang-ylang și note dulci de vanilie.

Parfumurile dulci sunt parfumurile perfecte pentru femeile libere, independente, în căutare de noi aventuri și trebuie neapărat să conțină note de mandarine, zmeură, piersici sau măr.

Din categoria parfumurilor dulci amintim parfumul de la Creation Lamis – Dark Fever DLX care este replica celebrului parfum de la Paco Rabbane Black XS. Notele acestuia sunt date de vanilie, patchouli, violete, merișoare, floare de tamarind și floare de cacao.

Alege parfumul potrivit pentru bărbați

Bărbații sunt mari iubitori de parfumuri și, spre deosebire de femei, aceștia își pun câte un parfum peste tot – în geanta de sală, în mașină, la birou, în baie sau pe dulapul din hol, la ieșirea din casă pentru a se asigura că mereu au un parfum la îndemână. Așa că, dacă trebuie să cumperi un cadou pentru un bărbat, alege sa-i cumperi un parfum pentru că nu vei da greș.

Alege parfumurile cu citrice, tonuri marine, busuioc, lavandă și frunze verzi pentru bărbații tineri sau pentru cei activi iar pentru bărbații romantici, optează pentru parfumurile florale, cu note lemnoase și picante precum parfumul Cuba Royal, replică a parfumului Paco Rabbane 1 Million.

Parfumurile elegante sunt perfecte pentru bărbații puternici, care sunt mereu îmbrăcați la 4 ace și vor să atragă atenția și prin aromele folosite. Alegeți parfumuri cu note picante, cu tămâie și mosc, perfecte pentru seară și pentru sezonul rece.

Alegerea parfumului unisex

Foarte multe femei și foarte mulți bărbați preferă parfumurile unisex deoarece se regăsesc mai bine în aromele acestora.

Parfumurile unisex pot fi parfumuri florale, cu note proaspete de citrice, note marine și fresh ce pot fi folosite în orice moment al zilei și în orice sezon.

Dacă doriți totuși parfumuri mai puternice atunci trebuie să vă orientați spre parfumurile calde, cu note de vanilie, mosc, patchouli sau tămâie, perfecte pentru zilele reci și pentru sezonul toamnă-iarnă.

Cum să alegi parfumul potrivit în funcție de categorie:

Parfumurile se disting în funcție de compoziția acestora și sunt grupate în câteva mari categorii – parfumuri florale, lemnoase, citrice, chypre și parfumuri orientale.

  • Parfumurile florale

Parfumurile florale sunt extrem de apreciate și întâlnite atât în categoria parfumurilor pentru femei cât și în parfumurile pentru bărbați. Acestea conțin note de trandafir, crini, tuberoză, violetă, flori de portocal, iasomie etc.

Adesea întâlnim parfumuri florale care conțin și alte note și de cele mai multe ori sunt combinate cu note fructate, rezultând parfumurile floral-fructate potrivite pentru fetele mai tinere.

Acestea sunt îmbogățite cu note de vanilie, ambră sau lemn de santal pentru un miros intens și pentru o aromă dulce.

  • Parfumurile lemnoase

Notele parfumurilor lemnoase sunt date de lemnul de santal, lemn de abanos, cedru sau agar și adesea sunt combinate cu diverse flori, rășini, arome condimentate sau ierburi.

Vanilia este un alt ingredient adesea întâlnit în parfumurile lemnoase și este folosită pentru a oferi o aromă dulce și pentru a crește persistența parfumului.

Din această categorie face parte și parfumul US Prestige – Granite, replica parfumului Paco Rabbane Invictus, perfect pentru bărbații care își doresc să fie mai atrăgători și cuceritori.

  • Parfumurile cu note de citrice

Aceste parfumuri sunt intens folosite, mai ales vara, atât de bărbați cât și de femei deoarece sunt parfumuri ușoare, perfecte pentru zilele călduroase și cu zăpușeală.

Principalele ingrediente din aceste parfumuri sunt citricele – lămâi, portocale, pomelo, portocală amară, grapefruit sau lime. Sunt parfumuri potrivite pentru a fi făcute cadou oricărei persoane deoarece sunt note fresh și ușoare, potrivite pentru orice moment și pentru orice gusturi.

  • Parfumuri chypre

Parfumurile din această categorie sunt parfumuri ce conțin o combinație mai „ciudată” de ingrediente precum tonurile de citrice, mușchi, mosc sau labdan. Parfumurile chypre conțin adesea și combinații de chihlimbar, note dulci, floare sau fructate pentru a fi mai ușor de acceptat atunci când sunt aplicate pe piele.

Acest tip de parfumuri sunt recomandate persoanelor care iubesc parfumurile puternice ce au combinații unice de arome și mirosuri.

Aici amintim parfumul pentru bărbați La Rive – Gallant Men care este replica parfumului Gucci – Guilty pour Homme. Acesta este caracterizat de notele de patchouli, tutun, tămâie, chiparos, piele și bergamotă.

  • Parfumurile orientale

Parfumurile orientale sunt potrivite pentru persoanele care vor să iasă în evidență prin aromele pe care le lasă în urma lor. Sunt parfumuri puternice și persistente care conțin tonuri de scorțișoară, vanilie, mosc, ciocolată, cafea, piper și cuișoare.

Pentru persistență mai ridicată și o aromă plăcută, acestea se combină cu note dulci-fructate date de piersici, prune sau pere.

Avantajele parfumurilor orientale sunt persistența ridicată a acestora dar și faptul că sunt parfumuri ce pot fi folosite în egală măsură de femei și bărbați.