Blogul ParfumLand

Introducere în lumea parfumurilor replică – ce sunt acestea?

26.07.2019 14:15
Introducere în lumea parfumurilor replică – ce sunt acestea?

Parfumurile replică sunt parfumuri ieftine, pe care, în general, le puteți găsi la prețuri sub 50 lei pentru 100 de ml. Acestea au apărut pe piață ca o nevoie a consumatorilor ce doreau un parfum bun, persistent dar la un preț accesibil.

Parfumurile replică nu trebuie confundate cu parfumurile false ci dimpotrivă, parfumurile replică sunt un „dușman„ al contrabandiștilor de parfumuri fake. De ce se întâmplă asta? Pentru că parfumurile replică sunt inspirate din parfumurile de marcă însă prețul lor este mult mai mic spre deosebire de cele fake și sunt mult mai persistente.

Ce sunt parfumurile replică?

Cum spuneam în rândurile de mai sus, parfumurile replică sunt parfumuri inspirate din parfumuri cunoscute precum Armani, Dior, Gucci, Dolce&Gabanna, Chanel etc. însă sunt mărci înregistrate, cu ambalaj diferit și sunt comercializate la un preț mult mai mic.

Parfumurile replică sunt parfumuri testate dermatologic și nu trebuie confundate niciodată cu parfumurile fake. Vom vedea imediat care sunt principalele diferențe dintre acestea.

Replicile nu copiază niciodată ambalajul parfumurilor originale – în descrierea parfumurilor replică veți vedea următoarele, de exemplu, ”replică după Armani Code„ însă ambalajul este total diferit. Parfumurile replică miros aproximativ la fel cu cele originale (sunt diferențe foarte destul de mici) și persistă câteva ore.

Parfumuri replică pentru bărbați

Gama parfumurilor replică pentru bărbați este extrem de variată și puteți găsi replici ale celebrelor parfumuri de la Armani sau Dior (fiind unele din cele mai apreciate branduri de parfum pentru bărbați).

Unul din cele mai apreciate parfumuri replică pentru bărbați este La Rive – His Passion, replică după parfumul Aqua Di Gio Absolu de la Armani. Veți vedea că ambalajele parfumurilor sunt total diferite însă dacă le veți mirosi, cu greu veți face distincția dintre original și parfumul replică.

În descrierile parfumurilor replică găsiți și informația ”replică după...” deoarece vă poate ajuta să comparați și să asemănați cele două parfumuri.

Parfumuri replică pentru femei

Știm foarte bine că femeile își doresc o colecție cât mai variată de parfumuri, pentru că niciodată nu au suficiente...însă parfumurile originale, de brand, pot avea prețuri mari. De aceea, parfumurile replică sunt o variantă extrem de accesibilă.

Parfumurile replică sunt persistente, le poți asemăna cu parfumurile originale însă prețul lor este mult mai mic. Va dau și un exemplu – parfumul pentru femei La Rive Cash Woman este un parfum replică după Lady Million de la Paco Rabanne. Prețul acestui parfum nu depășește 40 de lei pentru 90 ml.

Diferența dintre parfumurile replică și parfumurile fake

Principala diferență dintre aceste două tipuri de parfumuri este faptul că parfumurile replică nu copiază ambalajul parfumurilor originale. În schimb, parfumurile fake au ambalajul identic cu cel original (cu unele mici diferențe după care, un cunoscător, poate să stabilească care este cel fals si care este cel original).

Parfumurile replică sunt parfumuri cu identitate proprie, cu ambalaj diferit față de parfumurile din care sunt inspirate iar prețurile sunt semnificativ mai mici. În schimb, parfumurile fake folosesc numele, designul sticlei și modul de ambalare. Parfumurile false sunt produse ilegale, ce nu au dreptul de a fi comercializate, încalcă drepturile de autor și nu trebuie, nicidecum, asociate sau asemănate cu parfumurile replică.

Pentru exemplificare iata 2 exemple concludente:

Exemplul 1:

În aceasta poza vedem un parfum care arata optic a unul original. Insa daca expertizam mai cu atentie vedem o descriere copiata de la alt magazin online de parfumuri. Datele de contact al comerciantului sunt inexistente fiind afisat doar un numar de telefon pentru comenzi rapide si o adresa de email.

Asadar legislatia in vigoare cu privire la afisarea datelor de contact al comerciantului este incalcata. Pretul de 75 lei pentru un parfum original este o farsa.

Deci avem de a face cu un parfum fake vandut de un comerciant inexistent la un pret de gluma pentru aceasta marca. 
Recomandare: evitati astfel de magazine in spatele caruia se afla adesea persoane certate cu legea, produsele sunt periculoase pentru sanatate adesea continand chiar produse cancerigene. 

Exemplul 2:

În acest exemplu vedem optic acelasi parfum ca in exemplul 1. Insa parca totusi este altceva. Produsul are recenzii, comerciantul are data de contact si se poate verifica simplu dand in search pe google.

Magazinul are definiti termeni si conditii, proceduri clare in caz de retur si bineinteles link catre ANPC. Pretul este real pentru marca respectiva.


Recomandare: nu cumpărați parfumuri fake doar pentru că se aseamănă cu cel original, la ambalaj și sticlă. Niciodată nu vor persista la fel de mult și nu vor avea aceeași intensitate. Parfumurile fake nu sunt testate dermatologic.

Avantajele parfumurilor replică:

Parfumurile replică mai sunt cunoscute și sub denumirea de parfumuri corespondent pentru că acestea imită parfumul original (în ceea ce privește notele folosite) însă sunt create de un alt brand, independent, ce nu folosește numele brandului din care este inspirată replica.

Parfumurile replică sunt esențe care doar se aseamănă cu cele originale sau doar sunt inspirate din acestea și nu folosesc exact aceleași ingrediente.

  • Intensitate asemănătoare cu cea a parfumurilor originale – chiar dacă parfumurile replică au procentaje diferite de intensitate față de cele originale, acestea sunt extrem de apreciate tocmai pentru că nu au o intensitate extrem de puternică.
  • Pretul - un avantaj al parfumurilor replică este prețul accesibil. Putem spune chiar că parfumurile replică sunt parfumuri ieftine care de cele mai multe ori nu depășesc 50 de lei pentru 100 de ml. Pentru că sunt atât de accesibile pentru toată lumea și pentru că persistă, parfumurile replică sunt foarte apreciate de către clienți.

  • Persistența parfumurilor se apropie de cea originală este de 6-8 ore pentru apa de parfum ceea ce este un alt avantaj și un punct forte al parfumurilor replică. O replică este o investiție bună deoarece persistă aproape la fel de mult ca un parfum original însă prețul lui este de 5-6 ori mai mic.

Prețuiește-ți banii și bucură-te de un parfum bun, persistent, la un preț mai mic. Vei vedea că diferența pe care o economisești va fi consistentă.

  • Onestitate – parfumurile replică nu încearcă să vândă sub denumiri ale parfumurilor originale. Practic, veți ști de la început că nu veți achiziționa un parfum original ci unul inspirat din parfumul original. Ambalajul va fi diferit însă ingredientele folosite vor fi asemănătoare.

De ce să alegi parfumurile replică?

În primul rând pentru că o replică se aseamănă destul de mult, olfactiv, cu originalul dar prețul acesteia este mult mai mic și mai accesibil.

Persistența parfumurilor replică este ridicată – poate persista chiar și 8 ore – în funcție de esența aleasă și de pH-ul pielii.

Magazinul nostru vă pune la dispoziție o gamă variată de parfumuri, replici ale multor parfumuri de brand cunoscute, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Parfumurile sunt intense, persistente și mai mult decât potrivite pentru a fi dăruite persoanelor dragi.