Blogul ParfumLand

Cadouri bărbați – idei de parfumuri pentru cadou

Anca
08.08.2022 17:21
Cadouri bărbați – idei de parfumuri pentru cadou

Alegerea unor cadouri barbati în materie de parfumuri este mult mai simpla decât v-ați imaginat pentru că vă vom prezenta câteva aspecte importante de care puteți ține cont atunci când vreți să cumpărați un parfum pentru bărbați dar nu cunoașteți foarte bine gusturile acestora.

Foarte multe persoane se feresc de a alege un parfum pentru a-l oferi cadou unei persoane apropiate de teama că nu îl vor purta și nu va fi pe placul respectivei persoane, însă, parfumul este unul din cele mai bune cadouri pe care îl puteți face cuiva.

Pentru a fi siguri că persoana căreia urmează să îi dăruiți parfumul, îl va și folosi, trebuie să vă feriți de parfumurile foarte puternice. Alegeți parfumuri fresh, ușoare, care pot fi purtate în orice circumstanțe dar care să fie și persistente.

În cele ce urmează vom vedea cum puteți alege un parfum pentru bărbați dar și câteva idei de cadouri barbati, pentru a vă fi mai ușor atunci când aveți nevoie.

Cum alegem un parfum cadou pentru bărbați?

Un parfum ales corect poate să îmbunătățească semnificativ starea de spirit a unei persoane dar și a celor din jur și este un cadou minunat ce poate fi oferit la orice aniversare, indiferent de vârstă sau de relația pe care o aveți cu persoana respectivă.

Totuși, pentru a putea oferi un parfum cadou, trebuie să cunoașteți, cât de puțin, persoana respectivă – nu veți dărui un parfum unui bărbat pe care-l vedeți pentru prima dată.

Pentru a vă asigura că faceți alegerea potrivită, alegeți parfumuri pentru bărbați care se deschid puternic, în tonuri de citrice și care se usucă frumos, cu note ușoare și fresh de mentă, lămâie, tonuri marine, chiar florale, tămâie sau vanilie.

În cazul în care cunoașteți foarte bine persoana care urmează să primească cadoul vostru, atunci va fi și mai simplu. Pentru bărbații care sunt activi fizic, puteți opta pentru parfumurile sport, ce au la bază note acvatice, citrice combinate cu lavandă sau busuioc.

Parfumurile elegante, cu mirosuri puternice, picante sunt recomandate bărbaților care își petrec nopțile în oraș, în cluburi și iubesc distracția.

Parfumurile cu note citrice sunt printre cele mai apreciate, de către toți bărbații deoarece sunt atrăgătoare, sexy și potrivite, mai ales, pentru bărbații tineri. Un parfum din această categorie este Cuba Copacabana – replica parfumului Armani – Code for Men, unul din cele mai iubite parfumuri, foarte persistente și care miros excelent.

Deși poate părea puțin ciudat, există parfumuri florale pentru bărbați, cu note lemnoase, picante și sunt ideale pentru a fi dăruite bărbaților romantici. Din această categorie face parte parfumul Creation Lamis – Dark Fever care este replica parfumului Paco Rabbane – Black XS. Acesta se deschide cu note de trandafiri și lămâie iar notele de bază sunt date de patchouli și note lemnoase.

Ce sunt parfumurile replică? De ce să le aleg?

Pentru că am amintit, în rândurile anterioare, de parfumurile replică, trebuie să menționez că aceste parfumuri sunt parfumuri originale care sunt inspirate din notele unor parfumuri de brand. De aceea, în dreptul unui parfum replică va fi specificat și parfumul de brand din care este inspirat olfactiv.

Parfumurile replică sunt diferite de parfumurile contrafăcute și nu trebuie creată o confuzie între acestea. Parfumurile replică nu folosesc nici numele și nici designul ambalajului unui produs de brand dar parfumurile fake imită, întru-totul parfumurile de brand (folosesc numele și designul parfumului original).

Parfumurile replică sunt parfumuri originale, create de parfumieri și sunt produse testate dermatologic. Prețul acestora este foarte avantajos, fiind accesibile tuturor și pot fi cadouri de barbati perfecte, aromate și intense.

Idei de cadouri barbati – parfumuri cadou

Înainte de a vă prezenta câteva parfumuri ce sunt perfecte pentru cadouri bărbați, trebuie să trecem în revistă câteva informații despre notele unui parfum. În descrierea fiecărui parfum regăsim note de vârf, note de mijloc (inimă) și note de bază, fiecare dintre acestea având un „rol” diferit în aroma parfumului.

Notele de vârf (note cap) sunt primele arome pe care le simțim după pulverizarea parfumului. Acestea vor persista aproximativ 15-20 de minute după care nu vor mai fi la fel de intense dar nu se vor evapora complet ci se vor îmbina perfect cu notele de mijloc.

Notele de mijloc  sunt note puternice care se resimt pe piele aproximativ 1 ora (in funcție de pH-ul pielii) după care se vor evapora și se face trecerea către notele de bază.

Notele de bază sunt notele care persistă cel mai multe pe piele și pentru care se folosesc uleiuri puternice, aromate și conțin o serie de substanțe care realizează un echilibru al compoziției.

Pentru că am făcut aceste precizări, haideți să vedem câteva idei de cadouri bărbați:

  • New Brand Seduction Men – replica Armani – Code for Men

Parfumul de la New Brand Seduction Men este replica unui celebru și iubit parfum de la Armani, Code for Men. Această replică are o persistență ridicată și este perfect pentru cadouri barbați.

  • Note de vârf: lămâi, flori de portocal
  • Note de mijloc: tonka, vetiver și bergamotă
  • Note de bază: cedru și ambră

Datorită compoziției sale acesta este un parfum perfect pentru bărbații puternici, masculini și poate fi dăruit și purtat la orice ocazie, dar cu precădere seara. Face parte din categoria oriental-lemnoase.

  • S Prestige Granite – replica Paco Rabanne – Invictus

Parfumul pentru bărbați U.S Prestige Granite este o apă de parfum cu o persistență ridicată, care se deschide în note fresh-picante de grapefruit și dafin, fiind un parfum proaspăt și senzual.

Granite este un parfum seducător, perfect pentru bărbații puternici și masculini și poate fi purtat în orice moment al zilei. Acesta face parte din categoria parfumurilor lemnoase-picante iar notele de bază ale acestuia sunt date de patchouli, lemn de guaiac și chihlimbar.

  • S Prestige Gold – replica parfumului Hugo Boss – The Scent

U.S Prestige Gold este un alt parfum apreciat de la brandul U.S Prestige, iar acesta este replica cunoscutului parfum The Scent de la Hugo Boss.

Gold este o apă de parfum cu aromă puternică, potrivită bărbaților independenți și puternici. Acest tip de parfum este perfect pentru cadou barbati și poate fi dăruit la orice tip de ocazie/aniversare/sărbătoare.

Parfumul se deschide puternic cu note de ghimbir după care se va simți aroma fructului de manika, un puternic afrodisiac. Acesta este un parfum ce oferă o senzualitate aparte și este ambalat într-o sticlă cu design elegant.